luni, 28 martie 2011

Cum amenajam locuinta

Prima regulă este să gândeşti bine funcţiunile pe care le atribui fiecărei încăperi şi, mai ales, logica înlanţuirii acestora. Cu alte cuvinte, trebuie să stai încă o dată să îţi închipui cum vrei să trăieşti în spaţiul respectiv (prima dată se presupune că ai făcut-o când ai discutat cu arhitectul despre proiectul locuinţei sau ai cumpărat apartamentul şi ţi-a plăcut).

Pentru asta, trebuie să fii atent la fluxurile de circulaţie, căci altfel, ştii cum se spune, "drumurile te omoară". Un traseu logic al deplasării tale prin spatţu îţi va da aproape automat soluţia mobilării camerei, îţi va indica locul fiecărei mobile principale. Până aici e simplu. După ce faci acest lucru, adaugă şi restul pieselor de mobilier, cele care acompaniază mobilierul esenţial şi dau farmecul, interiorului.

STILUL SCANDINAV -, acest stil are ca pornire culorile neutre ale peisajelor nordice. Iernile lungi din Suedia, Norvegia, Danemarca au determinat apariţia unui stil aerisit şi luminos, care să compenseze lipsa luminii soarelui. Stilul scandinav foloseşte albul în toate variaţiile sale, de la cea mai strălucitoare nuanţă până la cea mai stinsă, foloseşte ecru-uri, bejuri deschise, grejuri, bleu-uri, nuanţele deschise ale lemnului. Pentru accente se foloseşte roşul aprins, care contrastează dramatic cu paleta neutră de care vorbeam mai înainte. Se poate interveni şi cu albastru şi galben.

Pentru a "încălzi" interiorul scandinav, se folosesc ţesături în nuanţe naturale şi din fibre naturale ca bumbacul şi inul, simple, în dungi sau carouri. Nici patternurile florale nu sunt lăsate la o parte, de obicei preferându-se a fi discrete, pe fond alb.

Mobilierul foloseşte un amestec de linii drepte şi curbe, realizat din esenţe "blonde" sau albite (în genul lemnului găsit pe malul mării, albit de soare şi apa sărată) sau în tente bleu, galben pal sau chiar alb patinat.

Ca detalii arhitecturale trebuie să amintesc mulurile prezente la pereţi şi tavane şi pardoselile din lemn masiv, în nuanţe deschise sau albite.

Accentele sunt date de candelabre strălucitoare, dar şi de veiose şi lampadare cu abajururi din materialele textile despre care am vorbit deja. Dintr-un interior scandinav nu trebuie să lipsească oglinzile, tot în ideea accentuării luminii.

STILUL RUSTIC CONTEMPORAN

Combină cele două stiluri care îi dau numele. Aici, rolul decisiv îl au obiectele de mobilier şi cele decorative rustice. Nu trebuie să ne ferim, ba chiar este de dorit, să includem în décor obiecte tradiţionale româneşti. Gândiţi-vă la o ladă de zestre pe post de masuţă de cafea sau o colecţie de farfurii ţărăneşti care acoperă un întreg perete şi constituie elementul de impact al unui living.

Aceste accente complimentează perfect obiectele de mobilier contemporane şi "încălzesc" răceala şi rigurozitatea formelor acestora din urmă.

Combinaţii neaştepptate,precum cea dintre lemn şi metal sau sticlă şi lemn antichizat pot crea un impact vizual neaşteptat.

STILUL PROVENSAL

Definiţia scurtă: Provence şi stil rustic franţuzesc. Dacă ai în minte imaginea câmpurilor de lavandă nesfârşite şi lumina strălucitoare a soarelui ai intrat deja în atmosferă. Stilul provensal te aruncă imediat în alte timpuri şi decorul este îmbietor şi primitor ca în casa bunicii, unde simţi doar arome de cozonac, scorţişoară şi dulceaţă pusă la fiert.

Culorile sunt variate: galben solar, roşu aprins, ruginiu, verde plin, albastru puternic. Între ele intervin albul, negrul şi nuanţele de gri, dar şi culori neutre din gama bejurilor şi grejurilor.

Foarte importantă este utilizarea materialelor şi finisajelor naturale, pereţii nu trebuie sa fie perfect plani, tavanele sunt aproape întotdeauna împodobite cu grinzi vechi, eventual cu detalii sculptate, pardoseli din lemn sau piatră, punctate de covoare din lână sau bumbac.

Niciunei casa care se vrea cu adevarat provensală nu trebuie să îi lipsească şemineul. El trebuie să fie din piatră sau cărămidă, cu o poliţă din lemn masiv, cu faianţă pictată ce ornează ancadramentul focului.

Mobilierul are influenţe clasice, dacă vrei- este un mobilier de târg, nici prea sofisticat, dar nici simplu.

SABBY CHIC

Îşi are rădăcinile în stilul british country şi foloseşte mobilier în mare parte recuperat, restaurat, antichizat. Nuanţe pale, antichizate îl guvernează, de la lemn şi până la materialele textile. Totul este îndulcit şi păstrat în gama nisipiurilor, bejurilor şi griurilor colorate, cu accente mici de culori pline.

Lemnul mobilierului este vopsit in mai multe straturi care se zăresc unele prin celelalte datorită operaţiilor de antichizare. Husele din materiale textile sunt nelipsite şi cu cât este mai variat patternul, cu atât mai bine.

Aranjamentele florale sunt nelipsite, candelabrele din cristal alăturate celor din fier forjat, aramă sau alama, toate evident patinate.

WENGE

A fost confundat cu stilul minimalist, care este cu totul altceva. A fost o adevarată explozie de interioare cu mobilă maro închis (care imita lemnul wenge) şi de pereţi bej, care, dupa părerea mea, creau în casele respective o atmosferă apasatoare, întunecată, care amintea de o cameră de hotel impersonală.

MINIMALISM

Înseamnă simplu din toate punctele de vedere: mod de a mobila, designul obiectelor, simplitatea materialelor textile folosite. Mobilier puţin şi de calitate şi - atenţie! - de orice culoare! Lumină multă, mai ales naturală şi, ca accent, cele mai moderne corpuri de iluminat şi accesorii.

Simplu şi luminos, fără a fi neapărat strălucitor. Pe pereţi postere sau fotografii, ori în compoziţii mici, ori supradimensionate. Alături de mobilierul modern, se pot include şi accente industriale sau chiar rustice, însă discrete şi, mai ales, puţine. Oricum, e foarte greu să-ţi reuşească un asemenea interior, îţi trebuie ani de studiu şi de experienţă.


Nu este mereu la îndemână să pui un tapet nou sau să zugraveşti şi cu atât mai puţin acum, în lunile de iarnă. Dar nimeni nu te poate împiedica să schimbi accesoriile, sigur nu te va costa o avere si nici nu vei rasturna casa cu josul in sus.

marți, 22 martie 2011

Cum se monteaza parchetul

Ne trebuiesc urmatoarele:pendular,ruleta.vinclu,cutter,creion.

Prima placa de parchet se va monta cu canelura la perete;

Distanta de la perete (min 10-15mm) se asigura cu distantiere reglabile din trusa de montaj; Ultima placa de parchet din rand va fi montat prin rotirea cu 180 grade, cu partea decorativa in sus, langa randul deja existent, astfel ca lambele sa stea fata in fata;

Pe parte frontala se va respecta distanta de la perete. Placile vor fi marcate si taiate. Se va taia intotdeauna de la partea superioara a placii (evitarea aschierii muchiilor) numai cu fierastrau electric iar partea decorativa trebuie sa fie orientata in jos. Daca peretele nu este drept va fi marcat pe primul rand de placi cu ajutorul unui distantator.

Placile vor fi taiate in lungime conform marcajului. Fiecare rand va fi inceput cu bucata ramasa (cel putin 40 cm lungime) din randul anterior; Se impune asezarea primelor trei randuri perfect drepte. Se vor controla cu sfoara de trasat. Ultima placa va fi stransa cu piesa metalica in forma de ''S'' din trusa de montaj.

La tevi de incalzire sau pereti despartitori:

Mai intai se taie lungimea corecta a placii de parchet iar apoi placa de parchet va fi asezata langa locul de montat. Gaurile de degajare vor fi apoi masurate cu ruleta si vor fi marcate. Locurile marcate vor fi gaurite. Se va respecta distanta necesara de pe fiecare parte (10-15mm). Daca un toc de usa trebuie scurtat:
Se va aseza o placa de parchet (cu partea decorativa in jos) langa toc. Se va taia tocul de-a lungul placii cu fierastraul electric. Apoi placa va fi montata cu partea decorativa in sus sub toc. La finalul lucrarii:
Se va afla latimea exacta a ultimului rand de placi. Pentru aceasta o placa va fi asezata peste penultimul rand. A doua placa de parchet va fi asezata cu lamba la perete la placa de masurat si ca fi folosit ca rigla.

Cum se monteaza gresia


In primul rand, trebuie sa verificam starea suprafetei pe care urmeaza sa o placam cu gresie. Aceasta se numeste strat suport si trebuie sa fie neteda, plana si curata. Daca avem denivelari semnificative, atunci se va turna sapa autonivelanta. Cand suprafata este pregatita, incepem sa ne facem planul. Acesta depinde de suprafata, de cat de drepti sunt peretii, de dimensiunile placilor de gresie. Putem aseza un rand de placi de gresie pe uscat, pentru a verifica vizual planul nostru.Intr-o galeata curata, turnam apa pe jumatate. Adaugam adezivul din sacul cumparat de la magazinul de materiale de constructii, in proportia indicata pe ambalaj. Asteptam pana ce adezivul "trage" apa, apoi amestecam, fie manual, fie cu un amestecator atasat la bormasina. Amestecam pana cand adezivul este omogen si il mai lasam cateva minute. Adezivul este gata de aplicare atunci cand, luat pe spaclu, nu mai curge. Cu o drisca zimtata, aplicam adezivul pe suprafata suport, in strat potrivit.
O cantitate de adeziv va fi aplicata si direct pe placa de gresie. Apoi acesta este tras cu drisca zimtata, pentru a ne asigura de aplicarea uniforma a dezivului pe gresie, dupa care placa poate fi montata pe stratul suport.
n stabilirea planului pentru dispunerea placilor ceramice pe un hol cu mai multe usi, se incearca, pe cat posibil, indeplinirea urmatoarelor conditii:
  • placile ceramice sa fie aliniate cu liniile usilor
  • randul sau randurile de placi ceramice din mijlocul holului vor fi aliniate cu directia fireasca de mers pe hol
  • se incearca alinierea unui rand de gresie pe centrul usii de la intrare si al usilor in general
  • zona din centru se placheaza cu placi intregi, iar straifurile sunt aplicate in zonele laterale
  • straifurile din laterale sa nu fie foarte inguste, deoarece fac sa fie mai vizibile eventualele asimetrii ale peretilor.













sâmbătă, 19 martie 2011

Vila de vanzare in Iasi

Vila de vanzare Iasi


Foarte avantajos,la cca 5 km de iasi la sosea europeana:

Vand vila P+E, constructie 2009 din caramida ,finisata, toate utilitatile, suprafata locuibila 220 mp , 5 camere, 3 bai, 3 balcoane, centrala termica, panouri solare.Teren 1250 mp inclus + garaj auto.

Rel. la tel.: 0747 472 511

vineri, 18 martie 2011

Zugravire si vopsire

Zugravelile si vopsitoriile de diferite tipuri interioare, exterioare aplicate pe suprafete de caramida, beton, beton celular autocalavizat , se utilizeaza pentru constructii de locuinte, social culturale si constructii agrozootehnice, constructii provizorii, in functie de specificul local, turistic, climatic, si in functie de posibilitatile de aprovizionare apropiate sau din sursele locale.

Inainte de inceperea lucrarilor pentru executarea zugravelilor si vopsitoriilor interioare si exterioare,trebuie terminate urmatoareale lucrari:

-invelitorile cladirii inclusiv terasele, logiile, balcoanele cu amenajarea scurgerilor, astfel incat sa nu fie afectate lucrarile de placaj;

- toate profilele, solbancurile, glafurile etc.

- montarea tocurilor si captuselilor la usi si ferestre,in afara pervazurilor care se vor monta dupa zugraviri;

-tencuirea tavanelor si a suprafetelor pe care se vor executa zugravelile si vopsitoriile;

- montarea conductelor sanitare, electrice de incalzire de sub zugravelile si vopsitoriile;

-executarea probelor de scurgere asi a probelor de presiune pentru conductele de alimentare cu apa;

-montarea diblurilor si dispozitivelor de fixare a obiectelor sanitare

-executarea pardoselilor;

Aplicarea se va face numai pe suprafete uscate pregatite in preablabil

- stratul suport va fi riguros controlat in ceea ce priveste: respectarea pantelor, planietatii si a aliniamentului in conformitate cu proiectul tehnic;

- executarea prealabila a tuturor strapungerilor pentru cosuri, ventilatii, conducte, cable.

- indepartarea tuturor urechilor de montaj, mustati, resturi de materiale, moloz etc. de pe fata stratului suport.

Peretii pe care se aplica zugraveala vor tencui si driscui cat mai fin iar rosturile zidarieie ( orizontale si verticale ) trebuie sa se curete bine pe o adancime de 1 cm, pentru ca mortarul de fixare sa adere cat mai bine pe aceste suprafete.

In cazul suprafetelor netede ale peretilor de beton turnat monolit sau beton prefabricat, care prezinta pori sau fisuri se vor umple cu mortar de var- ciment iar bavurile si alte dungi iesite in relief vor fi indepartate ca sa ramana o suprafata neteda..

Stratul suport al tamplaria pe care se va aplica vopsitoria va fi pregatit,curatat (nodurile sa fie taiate ,cuile ingropate,prelingerile de rasina saualte murdarii sa fie indepartate.

Accesoriile tamplariei crare nu sunt nichelate sau lacuite , vor fi grunduite anticorosivsi vopsite cu vopsea de ulei sau email.

Suprafetele metalice nu trebuie sa prezinte pete de rugina ,pacura , grasimi, mortar sau vopsea mai veche, acestea se vor indeparta pana va ramane o suprafata curata , intrunind conditiile necesarea a se efectua vopsitorie de calitate buna.

Vopsitoriile vechi degradate de pe tamplaria metalica sau de lemn, se va curata, si apoi se va executa vopsitoria noua.

Zugravelile si vopsitoriile nu se vor executa dupa pe timp de ceata, ploaie; deasemenea se va evita executatrea acestor lucrari la fatade in orele de insorire maxima sau vant puternic.

Se interzice folosirea materialelor cu termen de utilizare depasit

Aplicarea tapetului

Tapetele din polimeri pe suport de hartie se utilizeaza pentru constructii de locuinte, social culturale in functie de specificul local, turistic, climatic.

Tapetele din polimeri pe suport de hartie se pot aplica pe:

pe pereti din zidarie de caramida tencuita si driscuita fin sau tencuita si geluita cu glet de ipsos, de var-ipsos.
- pe pereti din zidarie din blocuri mici , BCA, neteziti prin tencuirea sau gletuire;

- pe pereti din beton neteziti cu glet preparat conforn prescriptiilor tehnice in vigoare ;

Tapetele din polimeri pe suport de hartie se produc in culori si modele diferite.

Diversele operatii necesare pentru realizarea montarii geamurilor (manipulare, prelucrare , montare, finisare etc.) se executa cu scule si dispozitive speciale indicate in proiectul tehnologic, in functie de operatia efectuata

Depozitarea se va face la obiect, in locuri inchise si uscate, protejate imoptriva umiditatii, actiunii directe a razelor solare. Sulurile de tapet se vor depozita in picioare si pe un singur rand.

Personalul de executie trebuie instruit pentru cunoasterea particularitatilor materialelor folosite, a tehnologiei de executie conform prescrptiilor tehnice, utilizarea retetelor si compozitiei amestecurilor

Montarea, piesele de prindere, imbinare elementelor, se va face conform detaliilor din proiectul tehnic de executie.

Aplicarea tapetului se va face dupa executarea lucrarilor de tencuieli, de vopsitorii , pardoseli, etc. Deasemenea vor fi terminate s in stare de functionare instalatiile electrice, sanitare, si cele de incalzire.

Inainte de inceperea lucrarilor pentru aplicarea tapetului se va verifica daca stratul suport (tencuieli , zidarii, betoane , gleturi) indeplinesc conditiile de calitate din punctul de vedere al aspectului, umiditatii, rezistentei. De asemenea se va verifica la colturile camerei verticalitatea peretilor si planeitatea.

Peretii gletuiti se vor amorsa cu o solutie de clei de oase.

Aplicarea hartiei de ziar se va face intr-un strat, dupa ce amorsa s-a uscat, aplicarea fasiilor se va face de sus in jos, si nu se vor suprapune.

Fasile de tapet se vor aplica cu marginile cap la cap datoita modelelor si a peliculelor de polimeri aplicate pana la marginea tapetului, ele nu se pot monta suprapuse.

Aplicarea pe perete a tapetului se va face de carte doi oameni, unul dezdoaie si potriveste fasia la parte superioara iar celalaltdezdoaie si intinde pe marginea verticalaa fasiei de tapet alaturate.

Tapetul se va netezi cu ajutorul unei perii latede sus in jos, si de la mijloc la margini, pentru obtinerea unei bune lipiri prin eliminarea eventualelor bule de aer. In jurul strapungerilor (tevi, doze) tapetul va fi taiat astfel sa se lipeasca exact in jurul golurilor.

Dupa terminarea lipirii tapetului se va aplica bagheta de lemn sau material plasic la partea superioaraa peretilor. Aceasta se va face fie prin lipire fie prin batere in tinte.